www.europatanacs.hu
Főoldal  |  E-mail  | 
Keresés 
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
Az Európa Tanács
 
AZ EURÓPA TANÁCS MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSAINAK 50 ÉVE

Az Európa Tanács állam- és kormányfőinek harmadik csúcsértekezlete alkalmából az Európa Tanács budapesti Információs és Dokumentációs Központja plakátkiállítást rendezett a Magyar Kultúra Alapítvány székházában.

A kiállítás felidézi az Európa Tanács 1954-ben elindított kiállítás sorozatát, amelynek a kezdetektől az volt a célja, hogy bemutassa az egységes európai művészetet, és ezzel elmélyítse a nemzeti érzelmeken túlmutató, a közös európai kultúrához való tartozás érzését. A széles körű együttműködés révén megvalósuló kiállítások egy-egy művészeti korszakot, stílust, kiemelkedő történelmi eseményt, személyiséget állítanak a középpontba.

50 év alatt 27 kiállítás jött létre az Európa Tanács égisze alatt. Az „1000 év Európa közepén” című kiállítás 2000-ben Budapestről indult útjára öt ország múzeumainak és kutatóinak összefogásával. A 28. megnyitására 2005-ben Firenzében kerül sor.

A 2005. május 17. és 24. között Budapesten bemutatott 30 művészeti plakátot felvonultató kiállítás a tervek szerint eljut az ország különböző településeire, alkalmat kínálva az Európa Tanács célkitűzéseinek, tevékenységének jobb megismertetésére. A program az Európai Kulturális Egyezmény 50. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat keretében valósul meg.

Művelődési központok, polgármesteri hivatalok, egyetemek, könyvtárak jelentkezését várjuk. A programmal kapcsolatos kérdéseiket, javaslataikat az idcbud@t-online.hu címen tisztelettel várja Pappné Farkas Klára, az Európa Tanács Információs és Dokumentációs Központjának igazgatója.

 

webmaster: Eagle-Comp Kft.                webhosting: Eagle-Comp Kft.